Transport uitbesteden, waar moet je op letten?

Logitrex > Transport uitbesteden, waar moet je op letten?

Transport uitbesteden, hier moet je op letten.

Je hebt een (internationale) transportopdracht en zoekt een betrouwbare transportpartner om deze opdracht voor je uit te voeren. Er zijn tig aanbieders, maar welke past het best bij jouw onderneming? Hier moet je rekening mee houden.

Het bedrijf dat het transport van jouw goederen uitvoert noemen we een vervoerder. In de praktijk komt het echter vaak voor dat de vervoerder het transport moet uitbesteden aan een ondervervoerder. Dit kan te maken hebben met efficiëntie of dat de (hoofd-) vervoerder niet de mogelijkheden heeft om het transport zelf uit te voeren. Een expediteur is een transportbemiddelaar tussen de vervoerder en opdrachtgever. Er zijn enkele voordelen om een transportopdracht bij een expediteur onder te brengen. Een expediteur heeft in kaart welke vervoerder op welk (deel) gebied sterk is. Hierdoor zijn zij flexibel en kunnen zij een voorstel maken met de snelste transittijd en een eerlijk tarief.

  • Laat je adviseren voor de beste mogelijkheid die bij jouw transportopdracht past.
  • Laat de afspraken zwart op wit vastleggen.
  • Kijk niet alleen naar de transportinvestering maar ook naar belangrijke zaken zoals wachttijdkosten en laad- en los mogelijkheden.

Momenteel krijgen wij veel vragen over mogelijkheden en transittijden tijdens de Corona omstandigheden. Voor vrijblijvend advies of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Transportondernemers komen in Coronatijd nieuwe regels en beperkingen tegen in het buitenland. Ieder land heeft zijn eigen aanpak om het virus te bestrijden. Wij houden de aanpassingen en nieuwe regels scherp in de gaten om u te informeren waar nodig. Hierdoor komt u niet onverwachts voor verassingen te staan en kunnen wij de transittijden garanderen. Op de websites van evofenedex en TLN kunt u de huidige regelgeving per land vinden.

We zijn je graag van dienst, vraag vrijblijvend een offerte aan!